Seminārs un diskusija par Limbažu kā zaļās enerģijas reģiona veidošanas iespējām

12 janvāris 2011

 

Trešdien, 2011.gada 19.janvārī SIA „Ekodoma" sadarbībā ar Limbažu un Salacgrīvas novadu pašvaldībām organizē semināru un diskusiju par Limbažu (bijušā Limbažu rajona teritorija) kā zaļās enerģijas reģiona veidošanu. Semināru atbalsta Eiropas Komisija programmas Intelligent Energy Europe projekta BioRegions (IEE/09/769/SI2.558258) ietvaros.

Semināra mērķis ir demonstrēt iespējas, kuras zaļās enerģijas ražošana un izmantošana sniedz novadu uzņēmējiem, kokapstrādes un mežistrādes nozarei, lauksaimniecības nozarei, pašvaldībām, sabiedriskām organizācijām, tūrisma nozarei un ikvienam iedzīvotājam. Seminārā piedalīsies lektori no Somijas, kas dalīsies pieredzē par bioenerģijas reģionu veidošanu Somijā un ieguvumiem iesaistītajām pusēm.

Saskaņā ar BioRegions projekta definīciju, zaļās enerģijas jeb bio-reģiona mērķis ir vismaz vienu trešdaļu no enerģijas vajadzībām (izņemot enerģiju transportam) nodrošināt no reģionā pieejamiem un ilgtspējīgiem biomasas avotiem.

Seminārā aicināti piedalīties Limbažu, Salacgrīvas un Alojas novadu uzņēmēji, sabiedrisko organizāciju pārstāvji, tūrisma nozares pārstāvji, biomasas kurināmā ražotāji un lietotāji, kā arī jebkurš interesents.

Seminārs no 9:00-12:00 tiks organizēts Salacgrīvas kultūras namā, bet pēcpusdienā – no 14:00-17:00 seminārs notiks Limbažu novada pašvaldības ēkā Rīgas ielā 16.

Savu dalību kādā no semināriem lūdzam pieteikt līdz 2011.gada 14.janvārim, sūtot e-pastu uz ilze@ekodoma.lv vai zvanot pa telefonu 67323212.

Piesakoties, lūdzu, norādiet savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju, kā arī semināru, uz kuru vēlaties pieteikties (Salacgrīva vai Limbaži).

Dalība seminārā ir bez maksas.

Papildus informācijai lūdzam sazināties ar BioRegions projekta koordinatori Latvijā:

Agenda

Ilze Dzene

SIA „Ekodoma" projektu vadītāja,

tel.67323212, fakss 67323210

e-pasts: ilze@ekodoma.lv

www.ekodoma.lv

www.bioregions.eu


Pārsūtiet šo..